1 Ağustos 2008 Cuma

Karpuzun Faydaları

  • Böbreği temizler.
  • Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde, kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur.
  • Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir.

Cilt Kanserine Karşı Kavun

  • Kanı temizler.
  • Antioksidan özelliği vardır.
  • Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir.
  • Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.

Armutun Faydaları

  • Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
  • Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır.
  • Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir.

Strese Karşı Çilek

  • Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır.
  • Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
  • Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır.
  • Kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir.
  • Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.
  • Yüksek ateşi düşürür.
  • Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller.
  • Cilde canlılık kazandırır.

Portakalın Faydaları

  • Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder.
  • İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır.
  • Kalp hastalığı ve felçten korur.
  • Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır.
  • Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.
  • Portakalın içindeki potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler.
  • Bağırsak gazlarını söker, bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar.
  • Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, safra salgısını arttırır.

Greyfurtun Faydaları

  • Soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Sindirimi uyarır.
  • Diş etlerinin kanamasını azaltır.
  • Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır.
  • Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır.
  • Tansiyonu dengeler.
  • İdrar sökücü özelliği vardır.
  • Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu, yediklerinizin ağırlığını giderir.

Kivinin Yararları

  • Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır.
  • Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur.
  • Antioksidan özelliği vardır.
  • Kan şekeri kontrolü için yararlıdır.
  • Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Astıma karşı koruma sağlar.
  • Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır.