14 Eylül 2008 Pazar

Kan Hastalıkları Tedavisinde Faydalı Otlar

  • Adaçayı yapraklarından elde edilen toz kanı düzeltir.
  • Ahlat (yaban armudu), kan deveranını düzenler.
  • Armut, kansızlığı giderir.
  • Arpanın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı kansızlığa iyi gelir.
  • Biberiye çiçekleri ekmek ve tereyağı ile birlikte yenirse kanı temizler.
  • Böğürtlen yaprakları içeriği oluşmadan toplanıp gölgelikte demetler halinde kurutulur ve bundan yapılan şurup kanı temizler.
  • Çentiyane çiçeği, sonbaharda toplanır, kansızlığa iyi gelir.
  • Çilek, vücudu serinletir, zehirlerden arındırır ve kanı temizler.
  • Fındık, içerdiği B grubu vitaminler nedeniyle kan yapısını kuvvetlendirip, ruhsal gerginliği ortadan kaldırır.
  • Isırgan otu kökü ve yaprakları kaynatılıp içilirse kanı temizler ve kan yapar.
  • Ispanak, pancar, lahana, dere otu, havuç, elma, erik, üzüm, domates ve kayısı kansızlığa iyi gelir. Taze yaprakları salata yapılarak yenirse kanı temizler. Kökü kurutularak kavrulur, kahve gibi içilir veya kahveye ilave edilir.
  • Kantaron kansızlığa iyi gelir.
  • Karalahana kan dolaşımını düzenler, metabolizma rahatsızlıklarını iyileştirir. Lahana kanı temizler.
  • Kavunun en önemli özelliği, kanı temizlemesidir.
  • Kereviz, semizotu kanı temizler.
  • Kırmızı ayrıkotu kökünden yapılan ilaçlar ağrıları dindirir, kanı temizler.
  • Melek otu kanı çoğaltır.
  • Mürver ağacı meyveleri ile vitamin kürü yapmak ve kanı temizlemek için bol miktarda mürver meyvesi yenir.
  • Pırasada bol miktarda vitamin vardır. Çiğ yenildiğinde kan yapıcı etki gösterir.
  • Sarımsak kanı temizler.

Hiç yorum yok: