- Adaçayı toz haline getirilerek diş temizliğinde kullanılır. Dişleri sağlamlaştırır, bembeyaz yapar.
- Ahududu çiçeğini kaynatarak yapılan ılık su banyosu, diş eti iltihaplarına iyi gelir.
- Ayçiçek yağı içilmez ama gargara olarak kullanıldığında ağızdaki zararlı bakteri ve molekülleri yok eder. Vücudun zehirlerden temizlenmesine yardımcı olur.
- Böğürtlen suda kaynatılıp bu su ile ağız çalkalanırsa ağız yaraları ve diş etleri iltihaplanmasına iyi gelir. Böğürtlen yaprakları çiğnenirse dişeti kanamaları durur.
- Ceviz kökünden diş ağrısını önleyici bir sıvı elde edilir. Çayın içinde bulunan fluorür maddesi diş çürümelerini önler.
- Frenk üzümü (kaynatılmış) kaynar suya bırakılarak elde edilen sıvı iel gargara yapılırsa ağız yaraları, diş etleri kanamaları yok olur.
- Kara buğday son derece zengin besin değeri ile yüksek kalori sağlayıcı bir bitkisel üründür. İçinde dişlerin çürümesini önleyen florür vardır.
- Kimyon tohumları ağızda çiğnendiğinde diş etlerini kuvvetlendirir.
- Havuç dişetlerini kuvvetlendirir.
- Karadut şurubunun lokal olarak uygulanması halinde düş ağrısına iyi gelmesidir.
- Karanfil ağacından elde edilen yağın diş çürümelerini önleyici etkisi vardır.
- Limon çiğnendiğinde diş etleri kanamasını önler.
- Maydanoz diş ağrılarında etkili olur.
- Mine çiçeği suyu ile gargara yapıldığında diş çürümelerini önler.
- Turp dişetlerini kuvvetlendirir.
- Yaban mersini diş iltihaplarına iyi gelir.
14 Eylül 2008 Pazar
Diş Bakımında Kullanılan Şifalı Bitkiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder