14 Eylül 2008 Pazar

İştah Açıcı Bitkiler

  • Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
  • Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.
  • Andız otu iştah açar.
  • Ardıç meyveleri iştahı arttırır, hazımı kolaylaştırır.
  • Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.
  • Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.
  • Güvercin kökü iştah açıcıdır.
  • Kantaron iştahı çar, hazımsızlıkları giderir.
  • Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
  • Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açar.
  • Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.
  • Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
  • Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
  • Nohut kilo aldırır.
  • Soğan iştahsızlığa iyi gelir.

Hiç yorum yok: