- Kandaki kötü kolestrolü orta derecede azaltır.
- Antioksidan etki göstererek oksijen yanma ürünlerini yok eder.
- İltihabı önleyici, kan şekerini ve tansiyonu hafif derecede düşürücü özellikleri de vardır.
- Yapısında, % 41 yağ, % 28 posa, % 21 protein vardır. Yağının % 55'ini omaga-3 yağ asitleri oluşturur.
- Şeker hastaları tarafından da kullanılabilir.
- Posası nedeniyle kabızlığı da önler. Bağırsak hareketlerini arttırır.
- Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu, bir yan etkiye neden olmaksızın kullanılabilir.
- Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
- 10 çay kaşığından fazlası zehirlenmeye yol açabilir.
Kaynak: 99 sayfada sağlıklı ve dengeli beslenme, prof. dr. metin özata
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder