26 Mayıs 2008 Pazartesi

Keten Tohumunun Faydaları

  • Kandaki kötü kolestrolü orta derecede azaltır.
  • Antioksidan etki göstererek oksijen yanma ürünlerini yok eder.
  • İltihabı önleyici, kan şekerini ve tansiyonu hafif derecede düşürücü özellikleri de vardır.
  • Yapısında, % 41 yağ, % 28 posa, % 21 protein vardır. Yağının % 55'ini omaga-3 yağ asitleri oluşturur.
  • Şeker hastaları tarafından da kullanılabilir.
  • Posası nedeniyle kabızlığı da önler. Bağırsak hareketlerini arttırır.
  • Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu, bir yan etkiye neden olmaksızın kullanılabilir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
  • 10 çay kaşığından fazlası zehirlenmeye yol açabilir.

Kaynak: 99 sayfada sağlıklı ve dengeli beslenme, prof. dr. metin özata

Hiç yorum yok: