14 Mayıs 2009 Perşembe

Çam Fıstığının Faydaları

  • Çam fıstığı, zayıflığa karşı kullanılır. Kilo aldırır, vücut gevşekliğini ve zafiyetini giderir.
  • Akciğer veremine ve iltihabına kan, tükürmeye ve öksürüğe karşı çok iyi gelir, iltihabını ve yarasını temizler, şifaya kavuşturur.
  • Balla macun yapılır, yenirse meniyi çok arttırır, mesane ve böbrek iltihaplarına iyi gelir.
  • Sinirden kaynaklanan ağrılara iyi gelir.

Turpun Faydaları

  • C vitamini, kalsiyum potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor.
  • Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.
  • Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor.

Keten Tohumunun Yararları

* Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Yüksek kolesterol, trigliserid ve tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
* Eklem romatizmasına karşı yararlıdır.
* Mide-bağırsak sorunlarında düzenleyici özelliğe sahiptir.
* Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
* İç organların yüzeylerini rahatlatıcıdır.
* İçeriğindeki lignan (SDG) anti-kanser özellikli bir madde olup; göğüs, kolon (kalın bağırsak) ve prostat kanserine karşı koruyucu, kanserli hücrelerin büyüme hızını yavaşlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendiricidir.
* Öksürükte, ses kısıklığında ve gastrit gibi mide sorunlarında da olumlu etkisi gözlenmiştir.
* Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılabilir.
* Romatizmal hastalıkların önlenmesinde kullanılmaktadır.
* Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirici olarak tavsiye edilmektedir.
* Egzema ve sedef hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
* İçeriğindeki enfeksiyon giderici maddeler romatoid artrit, sedef, alerjiler ve diğer yangılı hastalıklarda iyileştirici etkiye sahiptir.
* Tokluk hissi verdiği için diyetlerde de kullanılır.
* Omega-3, vitamin B-12 ve lifler açısından zengin olması, hücreleri genç tutarak yaşlanmayı geciktirici bir etki sağlar.