- İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.
- Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
- Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.
- Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
- Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
- Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
- Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
- Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.
- Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.
- Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir.
- Karpuz: Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
- Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
- Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
- Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
16 Ocak 2009 Cuma
Şifalı Meyveler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder