15 Kasım 2008 Cumartesi

Brokolinin Faydaları

  • Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur. Yapılan son bilimsel araştırmalar, turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı bedeni koruduğu; özellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon (kalınbağırsak) ve prostat kanserlerine yakalanma rizikosunu iyice azalttığını ortaya koymuştur.
  • Yüksek oranlarda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri içerir. Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt gibi riskleri da en aza indirger.
  • Yüksek oranlarda demir ile folik asit içeren brokoli kansızlığı önler. Ayrıca doğum yapacak kadınların, spina bifida (yani omurganın bir yanının açık olması) hastalığına yakalanmış çocuk doğurması rizikosunu en aza indirir.
  • Not: Brokoli bedenin iyot emilimini azaltır. Haftada 2-3 kezden fazla brokoli yiyen kişiler, iyotlu besinler ya da iyotlu tuzu almayı ihmal etmemelidir. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde, bu önemlidir.

Arı Sütünün Faydaları

Arı sütü şu durumları önlemede veya iyileştirmede yardımcıdır:
· Bronşiyal astım
· Akciğer hastalıkları
· Uykusuzluk
· Ülser
· Böbrek hastalıkları
· Kırıkların daha hızlı iyileştirilmesi
· Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
· Saç, cilt ve tırnakların beslenmesi ve güçlendirilmesi
· Sindirim sistemi
· Üreme ve boşaltım sistemini korumak
· Ruhsal ve zihinsel dayanıklılığı artırmak
· Düşük tansiyon
· Metabolizmayı canlandırmak, enerji vermek
· Yorgunluk
· Soğuk algınlığı ve grip
· Strese ve dış etkenlere karşı dayanıklılık
· Sinirsel ve ruhsal denge